Nuffnang Ads

Friday, 28 March 2014

antara usaha aku untuk ttc

 assalammualaikum.....

kan aku dah janji nak cerita macammana aku usaha untuk pregnant walaupun hari tu aku gugur tapi alhamdulillah usaha yang diberi terhasil dengan izinNya... ....kecohkan aku itu pun excited nak cerita.... kalau orang yang senang dia takkan rasa perasaan ini......hanya insan terpilih macam kami jer excited lebih.....tapi takde rezeki gugur jugak....tidak mengapa aku cuba lagi....hehehe...

korang mesti tertanya- tanya apalah ttc tu.......ttc shortform untuk trying to conceive bermaksud cuba untuk hamil....itulah dia...kalau korang google memang banyak blog cerita pasal ttc ni....kadang- kadang kita rasa kita dah susah rupanya ada lagi susah dari kita tau....jadi bersyukurlah kan...

aku kawin tahun 2006 ....nikah pada 1.1.2006.Jadi senang jer nak celebrate anniversary asal tahun baru anniversary aku lah tu....9 tahun tau aku dah kawin lamanyer....tahun depan 10 tahun....kena buat makan2 ni....Aku ni nikah gantung....bulan satu aku nikah bulan empat baru aku sanding....hah nak kata pengantin basi lah tu....masa tu mak aku tak bagi mengandung nanti kalau dah buncit nak buat kenduri apa...lagipun tak sedap nanti apa orang kata..aku patuh tau ikut arahan.baguskan....

lepas aku sanding tu aku pun berniat mendapat cahayamata....Alhamdulillah ...tak sampai tiga bulan aku lekat....oklah buat macam biasa ...tapi lima bulan macam tu gugur....nanti aku citer dekat entry lain yer..

lepas gugur tu setelah menjalani pelbagai ujian ....lekat lah sorang...anak aku ni lah nayli batrisyia....ini pun susah nak dapat macam2....lepas tu ingat nayli setahun lebih lagi aku dah cuba untuk pregnant tapi tak juga ada rezeki sekarang nayli dah enam tahun.....masa lima tahun tiba lekat tapi takde rezeki....mana tahu tahun ni ker tahun akan datang ke doakanlah yer....

kalau orang kata apa yang aku tak buat macam2 aku buat ko.....suruh telan apa aku telan jer....

  • aku cuba makan khisbun
       rasanya MasyaAllah tak sedaplah....uii....sampai terkeluar air hidung 
       ni....adalagi kat aku simpan jer.Aku ni masalahnyer tak pernah amal  
       benda tu lama- lama rasa kalau tak best aku stop lah.Khisbun kiranya  
       herba orang arab. Bila aku makan aku rasa satu badan aku bau herba tu.

ini lah rupanya khisbun tu ehsan google
  • lumiglow
       aku try bende ni best jugak rasa perut kempis jer....pas tu kulit licin
       tau...dua botol aku guna tapi harga boleh tahan gak dekat 200....mmm ok 
       je kalau nak guna.Tapi kalau guna kena minum banyak air.Ramai juga 
       berjaya pakai lumiglow ni....Kawan tempat keje aku pun ada yang berjaya 
       sebab pakai cream ni.Kita usaha dengan izinNya...

          
LUMIGLOW

  • buah delima
       ini senang nak dapatkan.....beli kat pasar dapat lah 3 biji sekali. ok gak 
       benda sedap makan ok jer tekak aku.tapi orang kata tak leh share kena   
       makan sebiji terus susah gak kadang2 anak aku tu mengacau jer. nanti  
       aku nak makan lagi....lagipun ni makanan Rasulullah elok dimakan.

      

  • supplement
        supplement ni memang best.....supplement ni lah buat kitaran haid akujadi 
      betul.....kalau tak kitaran haid aku ni memenag tunggang langgang 
      tau...kalau kitaran haid dah betu barulah senang nak lekat..dengan 
      izinNyalah.Sampai sekarang aku masih guna lagi supplement ni.Kalau tak   
      korang boleh pergi ke blog aku satu lagi vitaminlovinit.blogspot.com.
  • berurut
    ni dah banyak kali aku urut.kadang - kadang kalau tak kena ngan kita sakit tau sampai demam dibuatnya....sekali tu aku urut kat kampung wa... oklah kakak tu sedap je dia urut....masalahnyer kakak ni busy sangat....kadang2 dia malas nk urut...tapi ada sekali tu aku memang sakit sangat perut ni sampai aku jalan pun terbongkok tau....tumit kaki pun sakit adoyai lepas kakak ni urut terus rasa ringan....wink...
     
  • mintak suruh ibu atau mak doakan.
       sebenarnya tak payah mintak pun .....hari2 kot mak kita akan doa untuk 
       kebaikan anak dia...kita sendiri pun kena banayk doa....banyakkan  
       sedekah....banyakkan solat hajat.kalau orang cakap lepas ni kau lak   
       pregnant korang aminkan banyak2...kadang masin tau mulut diaowng ni...

aku sendiri masih berttc sampai sekarang.....mental kena kuat dek non kalau tak.....hujan ajerlah.....aku doakan semoga semua orang yang berttc dipermudahkan segalanya...amiinnnn......








3 comments:

  1. aku paham dlam kepala aku nak amik anak angkat je lah syidah

    ReplyDelete
  2. yerlah juli kalau takdirnya begitu....tapi kena banyak bincang.....kena pikir masak masak....

    ReplyDelete
  3. UPT tester murah(rm1.00) dan OPK tester murah(rm1.20/pc), boleh pm atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
    (cara penggunaan pun diberi sekali), produk sy ini menguji adakah anda hamil-(upt) dan mengetahui masa subur anda dalam usaha mendapat zuriat(opk) secara amnya, wassup /sms 0148004302

    ReplyDelete